söndag 12 oktober 2008

På mammas jobb

I lördags var vi på öppet hus på Sussis jobb. Vi fick gå runt i fabriken och titta på när de gör motorer. Tjejerna tyckte det var mycket spännande med robotarna som monterade och flyttade runt saker.


Speciellt Amanda hade svårt att slita sig från robotarna. Det blir nog en ingenjör av henne skulle jag tro. Hurra!

Sen bjöds på korv och hamburgare i matsalen. Efter det gick vi och kollade in kontoret. Här är Sussis plats.

På kvällen skulle vi ha haft gäster, men Ebba fick feber. Hon var ganska pigg men våra gäster har en nyfödd bebis och vill naturligtvis inte riskera något. Ebba var dock tillräckligt pigg för att cykla bort till Lidl och köpa lördagsgodis.

Vi var oroliga att det skulle utveckla sig till vattkoppor (som många grannbarn har just nu) som skulle hindra Kretaresan nu på fredag. Än har vi dock inte sett några blåsor så det verkar inte vara det som tur är.

Idag har hon fortfarande haft feber men varit ganska pigg. Vi gick ut ett tag i det fina vädret. Ebba tog det ganska lugnt och låg mest i vagnen men Amanda for runt som vanligt. Här har hon precis slängt sin festis i papperskorgen och undrar förvånat vart den tog vägen.

Ebba har nu på söndagskvällen fått högre feber. Vi avvaktar tills i morgon, får väl gå till doktorn om det inte blivit bättre. Just nu ligger hon och vilar i soffan här bredvid och är jättesöt.

Vad händer annars?
- Sussi är äntligen (nästan) klar med budgeten! Förhoppningsvis slut med att jobba varje kväll.
- Ebba räknar utan problem till "tjugonitton" :-)
- Amanda klättrar på allt!
- farmor har varit på danstävling i Kalmar
- farfar är i Moldavien (!)

På pappa-"ledig" fronten har veckan varit hektisk, därav bristen på blogginlägg:
- onsdag: Amanda och jag på brunch på förmiddagen, Ebba på dans på eftermiddagen och jag på avdelningsmöte och middag med jobbet på kvällen.
- torsdag: Amanda och jag åkte till badhuset på förmiddagen med några andra föräldralediga, och på eftermiddagen hade Ebba med sig sin kompis Adam hem från dagis.
- fredag: Ebba är ju ledig från dagis så vi bjöd över lite kompisar. Vi blev 4 vuxna och 7 barn, så det blev ganska stökigt. Ebba och jag bakade kaka och bröd innan de kom vid 10-tiden. Vi fikade och sedan gick vi ner till lekplatsen. Sen blev det lunch hemma hos oss. Pust! På eftermiddagen lagade vi middag. Mycket tid i köket alltså!

1 kommentar:

Anna sa...

Stackars Ebba som har feber - hoppas hon snart blir bra igen! Bara så att ni vet smittar vattkoppor som mest dagen innan blåsorna kommer och sen är det 2-3 veckors inkubationstid.
Ha en underbar semester allihop. Vi längtar efter er och ser fram emot att träffa er den 31:a
Kram Anna, Henrik, Douglas och Oskar